work

That loathesome thing you do in order to feed your children / thing under the bed.

Da bi se što bolje okarakteriziralo okruženje potrebno, pored dva herojska glavna lika u priči (Antša i Martinčica- kćerka tatina, tatino zlato) . U godinama koje dolaze, Martičica je prvo shebala Pčelicu Maju i njenog Tadiju Damirovića i ustoličila se kao kraljica svemira. I tu je subdrama ovih događaja. Pa moje dame i gospodo, poklanjamo se pred vama i idemo redom: A. GLAVNI LIKOVI:

 1. Antšu smo upoznali. Penzioner ali mjesto da igra balote sa svojim iz Imote on je i dalje stalno u Školjki. Glavni mu je lik mržnje bio Pero Ždero kojeg je sanjao u mržnji poševiti. Sada su maknuli Peru Žderu pa sada želi poševiti cijeli njemački narod koji je stvori Klettvu.
 2. A i njegovu kćerka Martinčica... o kojoj ćemo se više baviti u ovoj komediji sa tužnim završetkom
 3. Antšini dvori: Sjedište Školjske knjige u ulici Masakryranih 28. Tu se događa glavno sjedište radnje. Zdanje je dobiveno pretvorbom. Priča se da je tu prije bio kupleraj gdje je duh tog vremena i dalje se odrazio na zaposlenike firme. Tako da je većina radnika su po karakteru postali kurve u duši.
 4. Matildica slonica: Iznimno biće. Došla je iz Profit-Klettva međutim ako počne se pričati o tome, ona kaže da je istina da je radila tamo ali to je mračni dio njene prošlosti kojeg se ne želi sjećati. A to se ogleda u činjenici da vas razumije i odlično sluša. Brzo donosi odluke. Kada se završi razgovor s vama postoji trenutak resetiranja sustava u njenoj glavi… Tada odlazi do Martinčice i sve kaže suprotno od onoga što je vama obećala. Znači jedno duboko licemjerno biće. Antša nju puši. Martinčica je ovisno o njoj. A ona jako dobro pliva ševeći u mozak i jedno i drugo.
 5. Krežimir Serdaružnić zvani Seronja: Toliko je bio beskičmenjak u svom životu da je postao hologram. Kada ga Martinčica želi pozvati mora ukucati šifru koju zaboravlja na računalu da se on pojavi. Došao je iz Profit-Klettva. On jednostavno sve kuži u multimediji. Kada se uđe malo dublje u razgovor o multimediji tada kaže da nema vremena jer ga je zvala Martinčica – kćerka tatina. Druga velika njegova strana je da je govno od čovjeka što se uklapa u cjelokupnu galeriju likova. Isto kao i Slonica voli isticati ja je turbo lojalan Dinastiji Žuljžulj jer ima taj dio priče koja ga povezuje s Profit. Fura se da je muško, ali ga održava u životu to je po vokaciji baba – šeta se po firmi govori da je turbo zauzet i da je žrtva cijelog sustava i da ga maltretiraju Žuljžuljovi. A kao osvjedočeno govance sve prenosi našom glavnom liku ove komedije o firmi koja će bankrotirati…
 6. Sanjica Ara (s dva) lica: Martinčicin konzultant i lik koji joj pravi društvo za vrijeme jela. Prije je bila u milosti i zaštićena full, a sada je u laganoj nemilosti gdje je Vazeljin zvijezda, pa su joj imenovali kako to biva, totalno nestručnog nadređenog. Ali se to sve mijenja pa će doći sigurno vrijeme papigino. Znači, pernati lik kojeg je Martinčica unajmila da glumi kada je potrebno osobu koja je direktor marketinga, pa voditelj marketinga, psihologa i papagaja zaduženoga za operativne stvari u situaciji kada se treba nešto odraditi kada je to Martinščici tlaka. Ima slabo pamćenje pa sve zaboravi što je rekla i u situaciji kada je pritisknuta, koristi papagajsko humanističke floskule.
 7. Branimirček – Art hiper super direktor: Martinčicin konzultant i lik koji joj pravi društvo za vrijeme jela. Ginjola, lutak kojeg Martinčica stavi na ruku kada želi pričati sama sa sobom. Tada ta lutka glumi Super-art-hiper-direktora koji kuži sve vezano za dizajn. Kada treba nešto odlučiti a vezano je za art, Martinčica se poziva na njega. Nitko ne smije reći da je Martinčica luda jer priča sama s lutkom. Zapravo Branimirček je sporedan lik koji se nije uklopio u sustav, a služi kao “stručnjak na kojeg se poziva” tatina nesposobna kćerka, kada treba razjebati cjeli tim dizajnera.
 8. Nadraženko Brašmić zvani Vazelinko: Stvarni lik. Nije papagaj niti lutak. Direktor poslovnih procesa, menadžer ljudskih potencijala, Direktor prodaje. Želja mu je vrlo skrivena, da razvojem događaja on postane direktor. Ili ako to ne prođe da im uzme što više love i oženi ekipu. Zovu ga vazelin jer koristi zaglađivače kose ali je vrstan u svim vrstama ulizivanja, manipuliranjima i prikazivanjima topline. Što se tiče ulizivanja: Antši je ušao do pola (Antša se još bori oko hemoroida), Martinčici je ušao toliko daleko da se više ne vide ni žniranci. Drugim nebitnim radnicima prodaje priču kako ih on razumije. I kada mu se radnici otvore samo su najebali. Njega zanimaju samo pare i prestige.
 9. Hrle Nabelombrajdić: kada su rokunuli cijelu nabavu preko noći optuživši ih da su lopovi zaposlili su Hrleta Nabelombrajdića, zamislite kao kompetentnu osobu koja nikada nije to radila osim što je cinkala po knjižarama i knjižnicama. Cinkanje je glavna fora da se pokaže da si lojalan.
 10. Ana und Mara Žuljžulj: To je zapravo jedna osoba u dvije. Ona nosi ogledalo i traži od drugih da nekada pričaju s njenim likom u ogledalu a nekada direktno s njom. Propala glumica kojoj je Martinčica kao svojoj sestri rekla da je baš super da se bavi marketingom. Tu se nastavlja jedna od Martinčicinih ideja koju je dobila od svojih konzultanata Vazelinka da ne treba uzimati ljude koji su školovani za taj posao. Završena glumačka akademija i marketing su zapravo idealan spoj. Glumiš da si marketinški stručnjak. Zapravo pogubljeno lice u plejadi izgubljenih polu-likova.
 11. Mihovilko Žuljžulj : Vilko je od vilenjak. Sad ga vidiš - a sad ga ne vidiš. Zapravo je pozitivan lik. El presidento Uprave. Jedan od glavnih likova u Dinastiji Žuljžulj, ali ga nećete vidjeti u ovim tekstovima. Ima znanja i onda ga seka sjebe i on nestane na neko vrijeme. Kada se ohladi – on se pojavi. Biti će kao lajtmotiv u konverzacijama ali se neće pojaviti kao glavni lik. Tip je čak i sin od Antše. Priča se da ševi Anu fatamorganu koja bi mu mogla podariti nasljednike. Seka se protivi tome.
 12. Ana fatamorgana: Martinčicina asistentica kojoj je jednog dana želja da postane Martinčica. Troši je Mihovilko. Tata bi nasljednika da se produži Dinastija pa to odobrava samo da nešto zakmeči. Nitko ne zna što ona radi. Osnovni joj je zapravo zadatak da špijunira druge osobe, gradi karijeru buduće direktorice Kraljevstva. Ono što je dobra predizpozicija a što se pokazalo i kod Martinčice koja joj je idol... Biti nesposoban i arogantan je dobitna komibinacija. Zovu je fatamorgana jer se predstavlja ono što nije.
 13. Mercedes od Antše: vrlo važan lik u ovoj komediji s tragičnim završetkom. Njime se Antša vozi i dokazuje veliku moć. Antiša duboko misli da ako ima veliki mercedes imaš veliki pimpek. Tragični završetak leži u činjenici da će Školjska knjiga propasti, ali to neće ugroziti financijsku opstojnost Dinastije Žuljžulj. Oni su zakupili pola Banderas Capitala jer su propale firme koje su kupili, dali u najam. I tamo su radnici propalih firmi dobili otkaz kao što će to biti i s Školjskom knjigom.
 14. Kamere u cijeloj kući koje snimaju zaposlenike: one bilježe sve što se događa unutar sustava Antšinih dvora. Prate kretnje po hodnicima, tko je kada došao, tko je ušao u koju sobu. Tko se kada počešao po guzi. Kada treba nekom dati otkaz onda je to dokazni materijal. Nikada se ne prate osobe koje su povlaštene. One mogu doći kada hoće i otići kada hoće poput većine ovih glavnih likova. Ostala raja je daleko od raja a blizu burze.
 15. GPS ispis kretnji kod automobila: u njemu se vidi sve gdje su se kretali
 16. Ispis telefonski poziva: to omogućuje Tatinom zlatu da vidi socijalnu mrežu i tko je dobar sa kim. Tako je učio Sulejman veličanstveni.

B. PREDMET VELIKE MRŽNJE: 17. Profit-Klettva: konkurentska tvrtka za koju kada se kaže Antši i Martinčici oni dobiju seksualni napad koji je sadističko – mazohističke prirode. Samo je razlika u manifestacijama. Antša odmah počne tući druge osobe i viče na osobu za koju procjeni da može biti žrtveno janje, dok Martinčica počne plakati i histerično se smijati dok plače. I počne vikati. Većina radnika se preplaši tog smijeha dok odzvanja Antšinim dvorima. Martinčica stalno smatra da joj Profit Klettva probija email. 18. Pčelica Majica: Bivša djelatnica Školjske knjige kojoj je Martinčica nasapunjala dasku. Navodno da je uzela velike pare, jer je ostavila najbolje godine u Školjkarstvu. Pošto je sposobna osoba, razumljivo je da njen pad bio početak strjelovitog uzletu menadžerice Martinčice. 19. Tadija Damirić: Bivša djelatnik Školjske knjige kojoj je Martinčica nasapunjala dasku. Bili su dinamični duo. 20. Garac otišla nakon njih ali je koristila Martinčici dok je trebalo uništavati druge osobe.

C. NEBITNI LIKOVI ZA GLAVNI BIZNIS Ali se spominju u tekstu. Većina su nebitne osobe kojima treba dobiti otkaz jer takvih ima koliko hoćeš na vanjskom tržištu, Znači potrošni materijal visokog stupnja. Tko god malo drugačije razmišlja nego Tatino zlato – treba dobiti otkaz.

 1. Portir1 do 5: zaduženi su za drukanje, pisanje i zapisivanje, tko je kada došao i tko s kojom osobom ide na piće
 2. Urednik1 do urednik20: Samo stvaraju trošak kompaniji koji uopće ne donose dodanu vrijednost i da nema Martinčice – sve bi se raspalo
 3. Tajnica1-10: Martinčica smatra da su sve kokoške i glupe. Zapravo drže cijeli sustav da se ne raspadne
 4. Pravnik1: zaposlena od strane Antše, što znači da će je brzo Martinčica staviti na crnu listu (ako već nije na njoj kao i 90% njih)
 5. Psiholozi1-2: zaposleni od strane Mihovilko što znači da će ih brzo Martinčica prozvati da su psihopate
 6. Financijaš1-20: Sličan princip je kao i ostali sve su ostalo nijanse
 7. Informatičar1-20: Nijanse su tu ali je različiti princip
 8. Dizajneri 1-20: Stavljeni su iza porte tako da ih se bolje kontrolira
 9. Grafička redakcija – čitaj ono iznad
 10. Prodajni predstavnici1 -40: Bitno je kod njih da smatra Uprava da su lopovi i da svi kradu ali se na žalost ne može bez njih.

C. GLAVNI PREDMET MANIPULACIJE OD STRANE ŠKOLJSKE KNJIGE • Školjke – glavni objekti gdje se dilaju školjke • Ravnatelji školjki – glavni likovi koji se potkupljuju da bi se kupile školjke • Profesori u školjkama – dodatni glavni likovi koji se potkupljuju da bi se kupile školjke • Biseri – o njima se ne govori jer nisu bitan za sustav školjkarstva u Banana republici. Kurikurikuralna reforma bi se trebala brinuti o njima, a oni i njihovi roditelji su samo sredstva za mužnju od strane Školjske knjige

posted to work by Samantha, Counselor of Justice (0 comments)