work

That loathesome thing you do in order to feed your children / thing under the bed.

To jutro je bilo uobičajeno kao i sva druga jutra koje se javljaju u glavnom gradu Banana republike koji se zove Banderas Capital. Ptičice su pjevale nad obližnjem kazalištu, arije koje govore o sreći i ljubavi. O tome kako je ptičji svijet malo drugačiji od onog ljudskog. Legenda kaže da je ulica dobila ime po teme što su 28 osam radnika Radničkog vjeća željelo drugog vlasnika u ono vrijeme kada će republika postati banana. Glavnu stvar je odradio Banan fond za privatizaciju koji je uzeo njihova prava i velikoj izdavačkoj kući je krenula promjena vlasništva. A to je igra u koja se temelji na par dječjih principa… Istim onim knjigama koje sama izdavačka kuća izdaje. A dječji principi se zovu:

  1. Tko prvi zabije – dobije
  2. Tko je jamio, jamio je
  3. Tko se nije skrio magarac je bio
  4. Zakon je kao paukova mreža, sitne muhe se skupljaju a stršljenovi prolaz

Znači da se vratimo na promjenu vlasništva. Dio tih radnika koji su željeli da sve bude kako je do sada nisu prihvaćali nove suvremene trendove. A to je dolazak novih snažnih duhom, imotneandertalaca. Posebne vrste špiljskih ljudi koji znaju sve. Radnici su željeli zastarjele i jednostavno dobre stvari koje su odavno radile: da su oni uključeni u odlučivanje i da imaju svoja prava. • Dio njih je kupljen, tzv. podmićeni – i rečeno im je da dok je tu sadašnja uprava – njima se neće dirati plaće (što je isplo velika laž od osobe koja se pozivala na Boga i poštenje). Među njima je i menadžment bivše izdavačke kuće koji su naglo dolazili tužni na posao i plakali radnicima da ne mogu ništa, a doma ih je čekao novi automobil. • Dio njih je dobio otkaz, tzv. otkazani – otišli su na tadašnji zavod za zapošljavanje. Izmišljeno je da su bili „neradnici, nisu stizali na vrijeme, kasnili, da su govorili protiv tadašnje imperije koja uzvraća udarac“. • Ima podvrsta otkazanih, tzv. otkazani pa se sude. Oni su tužili novo rukovodstvo i još sada su nakon XX broja godina na sudu. Jednostavna metoda je da se samo potplati sudac da oteže slučaj što nije teško u Banana državama. Tada je nastao dugogodišnji rat gdje u toj epskoj bitci, na kraju su pobjedu donijeli imotneandertal u sjajnoj pobjedi na kojem su temelji moderne Banana Republike. U spisima bilježnika moderne povijesti se zove: privatno Tebi (zeka i banana meni) ili točniji izraz privatizacija.

Tada su znojavi BAGERISTI postali zamisli KULTURISTI. I taj znoj primitivizma nikada neće biti opran.

Dio radnika je nestao. Za njih se kaže da su otišli u rat, da su otišli u inozemstvo. Neki su umrli od tuge i sramote jer nisu tako doživljavali svoju zamlju. Bilo ih je 28.

I zato se ulica zove Masakryranih 28.

posted to work by Blaine, Guardian of Good (0 comments)